De vijf grootste huurderskoepels in Rotterdam hebben wethouder Kurvers vandaag duidelijk gemaakt dat de stad een eerlijker woonbeleid nodig heeft. Aanleiding voor het gesprek was onze brief van 14 mei (zie elders op onze website) waarin de huurderskoepels hun zorgen over de woonvisie hebben geuit. Mensen met een laag en middeninkomen komen nog amper aan een woning. Zij voelen zich niet meer welkom in hun eigen stad. Het aantal reacties op één woning via Woonnet zijn gemiddeld van 71 naar 325 gestegen, het aantal woningzoekenden is met de helft toegenomen. Dat is het gevolg van beleidskeuzes die dit college heeft gemaakt.

Volgens de huurderskoepels staan we op een schakelpunt: er moet nu ingegrepen worden om deze verdeelstrategie een halt toe te roepen. Een eerlijker en socialer woonbeleid is hard nodig.

Op dit moment vinden ook gesprekken over de prestatieafspraken in Rotterdam plaats. De huurderskoepels hebben wethouder Kurvers laten weten dat tekenen van die afspraken bij voortzetten van zijn woonbeleid “zeer lastig en niet uitlegbaar aan al die duizenden woningzoekenden zal zijn”.